inlocuire centrala, schimb centrala,

Looking installer

I'm a installer

6 Pasi pentru inlocuirea centralei

A FOST ODATA ...  un gospodar cumpara o centrala noua . Şi a trait fericit toata viata.

Din păcate însă, centralele nu trăiesc pentru totdeauna.  Centrala se va defecta sau va deveni inutilizabila la un moment dat. Vă amintiţi când aţi cumpărat actuala centrala? Precum  mulţi dintre noi, a fost, probabil,cu mult timp în urmă incat  sa-si aminteasca despre acest lucru. Este invechita, obosita, şi este timpul să faceţi un upgrade.

Deci, aici este un ghid cu 6 pasi pentru inlocuirea centralei, unul dintre elementele cele mai importante ale sistemului de încălzire:

1.Ce tip de centrala avem?

 Arunca o privire la centrala şi instalaţia de încălzire deja în vigoare. Este probabil să fie una de 3 tipuri:

- centrala pe incalzire cu boiler separat

- centrala pe incalzire si preparare apa calda menajera instant

- centrala pe incalzire si boiler incorporat

 

2.Decizia cu privire la inlocuirea centralei

Următorul pas este să ne gândim la înlocuire. Există unii factori care pot influența acest lucru, cum ar fi satisfacţia cu actualul sistem de apa calda, posibilitate de încălzire solară şi cât de greu ar putea fi să faceţi upgrade la o centrala cu condensare.

Alegerea centralei dumneavoastra ar putea fi afectată și de cât de multe piese trebuie inlocuite la centrala actuala.

Daca aveti o centrala ce prepara si apa calda menajera instant si nu sunteti multumit de ea, atunci o centrala noua, ar putea fi un plan bun. De doriti o cantitate de apa calda menajera mai mare puteti opta pentru o centrala mai puternica.

Un sistem cu boiler incorporat sau separat este mult mai complex si mai rar recomandat pentru instalatii casnice.

3. Sa condenseze sau sa nu condenseze

Din anul 2003,  au fost multe centrale noi cu condensare, care sunt mult mai eficiente si economisesc banii pe combustibil. Acest lucru ar putea fi o obtiune buna, dar poate fi necesara o repozitionare, impreuna cu o pompa pentru condens de drenaj care sa nu inghete.

4. Incalzire solara

Asta poate fi o alegere inteligenta daca conectati un panou solar la sistemul dumneavoastra de incalzire. In acest fel pe timpul verii veti beneficia de apa calda menajera gratuita, iar in sezonul rece daca panoul solar nu face fata solicitarii ii aduce un aport cu costuri minime, pentru satisfactia nevoilor dumneavoastra.

5.  Instalarea centralei

Acest lucru a evoluat în ultimii ani, firmele autorizate, prin inginerii de service va pot explica despre instalatiile de incalzire moderne.

6. Costurile totale

Inlocuirea unui centrale  poate costa de la 300 de lei pana la peste 2000 lei in functie de complexitatea lucrarii si tipul centralei. Este de recomandat sa apelati la o firma autorizata  ca sa beneficiati de o garantie valida.

Recommended products