curatare chimica, centrala termica, dedeman

Looking installer

I'm a installer

Curatarea chimica a centralelor termice pe gaz

          Sarurile dizolvate de calciu, magneziu, fier, cupru, aluminiu si silice existente in apa contribuie la formarea pe suprafetele metalice a depozitelor (crustelor).            

         Concomitent cu diversificarea gamei de instalatii termice, cu cresterea temperaturii si presiunii de operare centralele au devenit mai complexe si efectele impuritatilor de fier, aluminiu, cupru si silice impreuna cu sarurile de calciu si magneziu din apa de alimentare asociate cu diversitatea compozitiei materialelor din care sunt confectionate componentele (conducte, radiatoare, schimbatoare de caldura, etc) precum si situatiile in care in circuit este prezenta si pulberea de magnetita, au inceput sa fie evidente. Pe langa sarurile obisnuite de calciu si magneziu s-au gasit in compozitia crustelor si silicati de fier, aluminiu, calciu si magneziu.

         Executarea lucrarii de curatare are drept scop eliminarea depunerile de piatra, malurile, magnetita, rugina si alte resturi acumulate in interiorul echipamentelor integrate in instalatiile termice care conduc la scaderea randamentului instalatiilor si cresterea consumului de combustibil. Operatiunea poate fi efectuata prin conectarea directa la racordurile centralei, insa pentru o eficienta crescuta a spalarii, este recomandabila curatarea schimbatoarelor de caldura demontate de pe centrala termica.

        Cu ajutorul pomei de spalare este recirculata solutia de curatare corespunzatoarea tipului de schimbator de caldura curatat.
Dupa eliminarea depunerilor, solutia de curatare uzata trebuie neutralizata pana la pH neutru inainte de eliminare. De asemenea este recirculata o solutie de neutralizare si prin interiorul echipamentelor curatate pentru eliminarea resturilor acide.

      Dupa finalizarea neutralizarii se represurizeaza sistemul. In vederea unei protectii superioare a aparatului se recomanda dozare in instalatie a inhibitorului de coroziune si depuneri care are rolul de a asigura protectia anticoroziva a echipamentului si atenueaza riscul depunerilor ulterioare.

Recommended products