centrala in condensare, montaj centrala pe gaz, montaj centrala vaillant,

Caut instalator

Sunt instalator

Trecerea de la centrala conventionala la cea cu condensare

         Centralele termice cu condensare asigură un consum redus de gaze, fiind cele mai eficiente sisteme pentru proprietarii de case sau apartamente, însă la acestea există un cost despre care unii află prea târziu.

 Pentru montarea unei centrale termice cu condensare trebuie neapărat să existe o scurgere pentru evacuarea condensului în imediata apropiere a locului în care se montează noua centrală.

 Racordarea evacuării condensului este necesară deoarece condensul nu se poate evacua în exterior din cauza pericolului de îngheţ. De asemenea, nu se poate folosi un recipient  deoarece unele centrale pot produce în zilele de iarna până la 20 litri de condens pe zi.

În cazul în care nu se poate evacua condensul prin realizarea unei pante descendente este necesară montarea unei pompe pentru evacuarea condensului.

  De asemenea trebuie schimbat si kitul de evacuare odata cu centrala deoarece la modele noi cu condensare kitul pe interior este din plastic iar la cele conventioanale este din metal. Condensul produs de centralele cu condensare este semiacid si ataca metalul.

La centralele termice în condensaţie nivelul de eficienţă este ridicat, iar economia poate sa ajunga şi la 35%, adică, consumă cu 35% mai puţin gaz faţă de o centrala convenţională. 

Funcţionarea unei centrale în condensare înseamnă reutilizarea gazelor arse şi care în mod normal ar fi evacuate şi transformarea lor în căldură, prin reîncălzirea agentului termic din circuitul de încălzire.  În acest mod, centrala foloseşte mai puţină energie, deci, mai puţin combustibil pentru a obţine aceeaşi încălzire ca la o centrala convenţională.

Produse recomandate