antigel, inter conti, instalator termice

Caut instalator

Sunt instalator

Antigel pentru instalatii termice

Un anticongelant este o substanță chimică care are ca scop scăderea temperaturii de congelare a unui lichid. Un amestec anticongelant este folosit de asemenea și pentru creșterea temperaturii de fierbere, concomitent cu scăderea punctului de congelare. Acestea două fiind proprietăți coligative, ele depind de concentrația soluției.

        In majoritatea cazurilor antigelul este folosit pentru protectie la inghet, daca se ia curentul si centrala termica nu mai functioneaza, nu trebuie sa va faceti griji ca vor ingheta conductele, in cazul in care aveti antigel pentru centrale termice.

       Antigelul mai are rol si de lubrifiere, multe variante de antigel pentu centrale termice sunt ca un lubrifiant si protejaza instalatia de incalzire, desi acesta nu este un avantaj foarte mare.

        Nu folosesti antigel pentru autoturisme la instalatiile termice, antigelul auto are rolul de a raci motorul masinii.

      Nu amestecati tipuri diferite de antigel!

      In functie de marca de centrala termica pe care o aveti, trebuie ales un anumit tip de antigel pentru instalatii termice. In unele cazuri producatorul centralei nu accepta antigel si garantia centralei poate sa isi piarda valabilitatea.

      Unii producatori autohtoni recomanda schimbarea la 2-3 ani a solutiei datorita epuizarii agentilor anticorozivi. Anumiti producatori germani recomanda schimbarea la 10 sau chiar 20 de ani.

Produse recomandate