radiator aluminiu, calorifer aluminiu, montaj radiator aluminiu,

Caut instalator

Sunt instalator

Caloriferele din aluminiu

Sunt considerate de specialiştii în domeniul instalaţiilor termice ca fiind cele mai potrivite pentru încălzirea cu agent termic.

Caloriferele din aluminiu au o durată de viaţă între 10 – 20 de ani, se încălzesc repede şi consumă mai puţin agent termic decât caloriferele din fontă. Sunt uşor de manevrat şi de montat şi îşi păstrează aspectul de nou datorită faptului că sunt vopsite în câmp electrostatic.

Aceste modele au cel mai bun randament termic în istalaţiile cu centrale murale datorită puterii termice mari. În magazine vei găsi o mulţime de modele la preţuri pentru toate buzunarele. 

Aceste tipuri de radiatoare unt expuse coroziunii electrochimice, mai ales în cazul în care instalaţia este realizată din mai multe materiale (cupru, de exemplu). Caloriferele din aluminiu au o rezistenţă destul de scăzută la şocurile mecanice şi se pot deforma foarte uşor. De asemenea, aceste tipuri de radiatoare, pentru că se răcesc foarte repede, nu pot păstra o temperatură constantă în încăpere pentru foarte mult timp. Nu în ultimul rând trebuie să ştii că aceste modele din aluminiu trebuie aeriste mai des. 

Produse recomandate