euroinstal, flux, butelie egalizare,

Caut instalator

Sunt instalator

Ce este o butelie de egalizare?

            Buteliile de egalizare a presiunii sunt echipamente ce realizeaza o buna reglare a parametrilor circuitului hidraulic fiind realizate pentru instalatiile care folosesc centrale termice sau cazane in cascada.

              Rolul butelei de egalizare este de a separa doua zone termohidraulice (ex.: circuitul cazanelor de circuitul consumatorilor), realizand o buna reglare a intregului sistem si o buna repartizare a debitelor de caldura la fiecare zona. Buteliile de egalizare sunt confectionate dintr-o conducta cu rezistenta hidraulica mica, care face legatura dintre turul si returul instalatiei, realizand separarea a doua zone termohidraulice si o repartizare cat mai buna a debitelor pentru fiecare consumator.

           Butelia de egalizare a presiunii se dimensioneaza in functie de puterea  centralei folosite sectiunea racordurilor fiind data de necesarul termic pentru fiecare circuit  in parte. Beneficiile sistemului de incalzire cu butelie de egalizare a presiunii sunt: minimizarea efectelor produse de variatiile hidraulice din sistem , o impartire corecta a inaltimii de pompare necesara pe fiecare zona.

          Comparativ cu sistemele clasice in care se utilizeaza o singura pompa de circulatie, in sistemele ce folosesc atat butelia de egalizare a presiunii cat si pompe de circulatie pentru fiecare zona, parametrii hidraulici ai consumatorilor sunt variabili, mult mai stabili si mai usor de reglat . Avantajul acestei instalatii cu butelie de egalizare comparativ cu cele clasice este eliminarea influentei reciproce a pompelor (circuitelor) racordate in paralel. Pompele racordate in paralel, mai ales cele cu caracteristici diferite, pot interactiona, conducand la o functionare defectuoasa.

           Realizarea instalatiei cu ajutorul  buteliei de egalizare asigura o completa independenta ducand la avantaje economice in functionare. Pentru prevenirea pierderilor de caldura butelia de egalizare este izolata prin intermediul a doua cochilii din poliuretan rigid .

Produse recomandate