Caut instalator

Sunt instalator

Ce este un puffer?

Pufferul este un vas de acumulare, un rezervor cu sau fără serpentine, care înmagazinează agentul termic la o anumită diferenţă de temperatură faţă de cazanul centralei termice.

        Pentru a putea menţine agentul termic, adică apa din instalaţie, la temperatura necesară fără prea multe pierderi, puffer-ul trebuie să fie termoizolat.

       Pufferul are un rol important în păstrarea unei temperaturi relativ constante atât în zona de distribuţie a căldurii (interiorul casei), cât şi al temperaturii tur/retur în cazan. Pufferul asigură şi diferenţa de energie în cazul unui consum de vârf. Cu ajutorul lui toate sursele de energie pot funcţiona la putere medie spre minim şi foarte puţin timp la putere maximă.

      În funcţie de numărul de serpentine şi de lungimea acestora, se stabileşte în ce tip de aplicaţie poate fi utilizat : cazan (centrală termică), solar, pompă de căldură.

  • Puffere fără serpentină, acestea sunt utilizate pentru descărcarea termică a cazanelor pe combustibil solid, pentru protecţia lor şi pentru stocarea energiei în exces. Se mai utilizează în instalaţiile cu pompă de căldură Apă-Apă (pufferele au o izolaţie specială) , pentru preparare ACM şi răcirea spaţiilor
  • Puffer cu 1 serpentină, pentru sistemele cu Cazan(Centrală Termică) şi SOLAR
  • Puffer cu 2 serpentine, pentru sistemele cu Cazan combustibil solid,  Centrală Termică pe gaz/motorină/ulei/electric/H2 şi SOLAR
  • Puffer cu 3 serpentine, pentru sistemele cu Cazan combustibil solid,  Centrală Termică pe gaz/motorină/ulei/electric/H2, Pompă de Căldură şi SOLAR
  • Puffer cu 3 serpentine+1 pentru condensare directă, pentru sistemele cu Pompe de Căldură

     În funcţie de suprafaţa serpentinelor, pufferele sunt cu o eficienţă de transfer încărcare/descărcare mai bună pentru cele cu suprafaţă mai mare şi mai slabe cu suprafaţă mai mică.

    Apoi mai sunt puffere care se utilizează atat pentru a stoca agentul termic pentru  încălzire, cât şi pentru a prepara  ACM(apă caldă menajeră) :

  • tank în tank, cu sau fără serpentine
  • boiler imersat, cu sau fără serpentine

Altfel spus, pufferul este important în optimizarea consumului de energie primară (electrică, gaz, lemne, etc).

Produse recomandate