instalatii sanitare, boiler, centrala termic, dolinex

Caut instalator

Sunt instalator

Ce trebui sa stii despre instalatia sanitara

     Instalația sanitară este formată din conductele și circuitele de apă rece și caldă, încălzire și canalizare a unei locuințe. Aceasta are rolul de a asigura buna funcționalitate, îndeplinind toate nevoile unei familii.

     Instalația sanitară cuprinde conductele de aprovizionare și de evacuare. Printre acestea se regăsesc următoarele tipuri de conducte: PPR, multistrat (PEXAL), din plastic și cupru si tevile din PVC pentru evacuare.

     Un lucru foarte importat pe care trebuie să îl aveți în vedere atunci când realizați instalația sanitară este acela de a monta un robinet principal între sursa de apă și intrarea în casă. Acest lucru este esențial pentru a putea opri alimentarea cu apă în cazul unei defecțiuni. 

     Pentru instalația de apă caldă este necesară o sursă de pregătire a apei calde. cum ar fi: boiler, centrală termică etc. Apa rece cu care este alimentată sursa de încălzire va fi transformată în apă caldă și distribuită către consumatori.

     Instalația de canalizare este esențială pentru a putea evacua apa menajeră. În acest proces nu mai este necesară o anumită presiune pentru a se putea evacua apa, ci funcționează pe principiul gravitației.

     Pentru tot acest proces de realizare al instalației sanitare este indicat să apelați la un specialist în domeniu pentru a evita eventualele neplăceri provocate de o instalare necorespunzătoare. 

Produse recomandate