centala termica, centrala pe gaz, vaillant, viessmann, centrale termice in condensatie

Caut instalator

Sunt instalator

Ce trebuie sa stii despre o centrala in condensatie

Principiul de functionare la centralele termice in condensatie este, dupa cum ii spune si numele, condensarea. Procesul de condensare se realizeaza prin transformarea vaporilor din stare gazoasa in stare lichida. Altfel spus, in cadrul functionarii unei centrale termice in condensatie, vaporii evacuati in urma arderii combustibilului iau contact cu schimbatoarele de caldura si drept urmare aduc aport la agentul de incalzire.

Sunt usor de instalat. Desi, la prima vedere, procesul de functionare a centralelor termice in condensatie pare mai complex, mult mai complicat decat cel al centralelor termice obisnuite, in realitate singura piesa suplimentara de care aveti nevoie este o teava din plastic de scurgere pentru apa condensata.

 Sunt economice si rentabile. Desi sunt mai costisitoare in momentul achizitionarii, centralele termice in condensatie reusesc sa compenseze pe parcurs, asta datorita consumului redus de combustibil folosit. Acestea reusesc sa economiseasca consumul de gaze cu pana la 30% pe an, iar datorita tehnologiei avansate randamentul ajunge pana la 110%.

Centrala termica in condesatie este mai putin poluanta. Datorita eficientei ridicate a centralelor termice in condensatie si reducerea consumului de gaz utilizat.

Produse recomandate