cazane iasi, cazan pelet, kazan, montaj centrala pe lemne,

Caut instalator

Sunt instalator

Centrale din otel sau fonta

      Centrala pe combustibil solid este o alegerea perfectă pentru cei care locuiesc la casă și nu vor să mai folosească soba pentru încălzire. Cu ajutorului unei astfel de centrale ai și la casă confortul de la bloc: căldură fără miros de fum în casă, apă caldă menajeră, posibilitatea de a seta căldură la temperatura dorită.

      Astăzi, există mai multe variante de centrale pe combustibil solid: pe lemne, pe cărbune, pe peleți sau modele care permit utilizarea mai multor tipuri de combustibil solid, inclusiv resturi forestiere.

    Atunci când vreți să achiziționati centrala pe combustibil solid, trebuie să vă gândiți ce timp de combustibil vă avantajează cel mai mult din punct de vedere al costurilor. Vă puteți orienta și spre modelele care funcționează cu combustibil solid mixt.

       În afară de tipul de combustibil solid folosit, pe piață veți găsi cazane din fontă sau din oțel. Diferența dintre un cazan din oțel și unul din fontă constă în modul lor de construcție, monobloc, respectiv elemenți. Desigur, cele din fontă sunt mai rezistente în timp, fiind mai puțin sensibile la șocurile mecanice și sunt mai ușor de instalat și demontat, iar costurile de întreținere sunt mai mici.

       Pe cealaltă parte, cazanele din oțel sunt rezistente la temperaturile foarte ridicate, având capacitate termică foarte mare de sute sau mii de kW și sunt mai ieftine decât cele din fontă.

Produse recomandate