clapeta antirefulare, supapa de sens, clapeta antiretur, alfa green

Caut instalator

Sunt instalator

Clapeta antiretur

        Subsolurile imobilelor se inunda usor, pe vreme cu ploi extreme, din cauza faptului ca nu s-au montat in prealabil sau sunt montate gresit clapetele antirefulare de pe instalatia interioara de canalizare. Situatie in care se impune montarea unei clapete antirefulare la canalizare.

       Clapeta antirefulare actioneaza ca o supapa de sens, inchizand etans conducta de scurgere in caz de inundatii, infundarea conductelor sau in situatia in care tubulatura de scurgere nu face fata debitului. Montand un astfel de mecanism se pot evita tot felul de evenimente nedorite, precum inundatiile sau  evitarea mirosurilor neplacute ce pot sa apara in cazul defularilor de mica anvergura. Rolul supapei, in astfel de cazuri, este sa inchida bransamentul, debransand efectiv instalatia de scurgere, de la sistemul de canalizare la care este racordata.

        Clapeta antirefulare se poate monta in pozitie orizontala. In functie de zona unde este amplasat caminul  este absolut necesar ca aceasta clapeta antirefulare sa protejeze caminul imobilului.

        Specialistii recomanda montajul clapetei antiretur dupa confluenta tuturor scurgerilor: cada, chiuveta, Wc sau sifon de pardoseala. De exemplu, in cazul in care clapeta antirefulare este montata doar pe scurgerea unui obiect sanitar, aceasta se blocheaza iar apa poate iesi pe scurgerile celorlalte obiecte sanitare.

       Este important de retinut ca o astfel de clapeta necesita intretinere periodica .

       Montajul unei clapete antirefulare la canalizare te scapa de neplaceri indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, la parter ori subsol.

Produse recomandate