calorifer, radiator, cum aerisim caloriferele

Caut instalator

Sunt instalator

Cum aerisim caloriferele din locuinta

Este esential sa pregatim caloriferele pentru sezonul rece atunci cand dorim sa avem caldura in locuinta.
In multe situatii caloriferele nu se incalzesc corespunzator mai precis vor fi doar caldute si reci in partea de jos sau se aud zgomote cand circula agentul termic prin calorifer.


In calorifer circula agentul termic si impreuna cu el sunt antrenate si bule de aer. Acestea se ridica in partea superioara a caloriferului si produc un dezavantaj pentru ca transferul termic de la agentul termic la calorifer nu se mai face cu un randament bun.

In primul rand trebuie sa te asiguri inainte de toate ca la caloriferul tau este instalat un robinet de aerisire sau un aerisitor manual.

Aerisirea caloriferelor incepe cu cel mai apropiat calorifer de centrala astfel:
   opreste robinetul de tur(cel de sus) si de retur (cel de jos)
   deschide robinetul de aerisire usor si ai rabdare pana iese doar agent termic;
   poti ajuta aerul sa iasa din calorifer mai usor, deschide putin robinetul de retur.
   inchide aerisitorul rotindu-l spre dreapta. Apoi deschide robinetii de tur si retur.

Procedeul de mai sus se aplica pentru toate caloriferele din locuinta ta.

In timp ce scoti apa din calorifere, presiunea in instalatie scade. Verifica mereu manometrul centralei daca presiunea variaza mult. Daca presiunea centralei scade sub 0,8 bar, va trebui sa deschizi robinetul de umplere al centralei ca sa incarci instalatia pana la 1 – 1,5 bari.
Mai sunt si caloriferele fara aerisitor in special cele vechi din fonta. In acest caz va trebui sa avem o cheie la indemana pentru a incepe procesul de aerisire. Se desface usor racordul dintre robinetul de tur (robinetul fiind inchis), lasand astfel apa sa curga usor intr-un vas mic. In momentul in care aerul din instalatie a iesit se strange inapoi racordul robinetului de tur dupa care se deschide robinetul.

In cazul in care nu te descurci apeleaza cu incredere la o firma autorizata, care va aerisi toata instalatia termica astfel incat sa functioneze in parametri normali.

Produse recomandate