centrala termica in condensatie, cea mai buna centrala termica, centrala termica potrivita

Caut instalator

Sunt instalator

Cum alegi centrala termica pe gaz potrivita

Acasa sau la birou, in orice tip de spatiu ai nevoie de o centrala termica de calitate, care sa-ti ofere confortul de care ai nevoie, iar alegerea ei poate fi uneori destul de dificila mai ales cand nu ne pricepem  deloc in acest domeniu. Incercam sa mergem pe baza recomandarilor venite din partea instalatorilor, comerciantilor de centrale, vecinii,  prietenii, rudele care au avut experiente  similare, dar de cele mai multe ori ajungem sa luam decizia finala in functie de pret.

Cea mai buna centrala termica pentru tine este aceea care este adaptata nevoilor tale. Luati in calcul dimensiunile, tineti cont de design si, desigur,  un raport convenabil intre calitate / pret / eficienta / consum.
Un factor important il constituie si garantia cu care vine centrala, aceasta incepe de la  2 ani si poate urca pana la 7 ani, fiind diferita de la producator la producator.

Cum centralele termice conventionale (traditionale) dispar incet incet din cauza noilor reglementari UE, vom face referire doar la centralele termice in condensatie.

Centralele termice in condensatie reprezinta, pe plan mondial, stadiul actual cel mai avansat al tehnologiei in sistemele de incalzire. Astfel, un fenomen natural, procesul de condensare, este utilizat si valorificat in obtinerea unor aparate si sisteme de incalzire de inalt randament, cu un consum  economic de combustibil gazos si care ofera o protectie maxima mediului ambiant.
O centrala termica in condensatie consuma mai putin gaz decat o centrala (traditionala) in orice tip de instalatie: traditionala cu calorifere, prin pardoseala sau mixta. Acest tip de centrala este in mod special eficienta intr-o instalatie de joasa temperatura (de ex. sistem de incalzire prin pardoseala sau cu radiatoare cu suprafata mare de schimb) si poate obtine un consum mai redus de gaz de pana la 25-30%.

Chiar daca la prima vedere, pare ca sunt foarte multe branduri de centrale termice, este bine de stiut ca au fost si mai multe in anii trecuti, dar piata s-a mai asezat si cei mai cunoscuti producatori in Romania sunt Viessmasnn, Vaillant, Ariston, Saunier Duval.

 

Produse recomandate