instalator, instaltor sanitare sibiu, chiuveta, lavoar

Caut instalator

Sunt instalator

Cum montezi singur un sifon de chiuveta

     Sifoanele de la chiuveta sau lavoar servesc ca bariere de miros, deoarece apa ramane in ele, iar mirosurile deranjante nu ajung in baie prin scurgere. In plus, prezinta si o utilitate practica suplimentara: bijuteriile si alte maruntisuri scapate din greseala, se aduna in sifoane si exista sanse mari sa fie gasite.

     Prima data demontezi sifonul vechi desfiletand surubul de sus cu care este prinsa sita. In cazul in care chiuveta nu este prevazuta cu sita si surub, demonteaza dopul cu mana si se  curata bine chiuveta pe locul unde se aseaza si monteaza noile garnituri ale sifonului chiuvetei.

     Apoi se monteaza garniturile sifonului in partea de sus a sifonului si sub chiuveta la racord. Verifica apoi ca acestea sa fie bine pozitionate, se fixeaza si strange sifonul.

     Cu sifonul centrat pe gaura de la chiuveta se strange perfect surubul, insa nu foarte tare pentru ca se poate sparge piulita si implict sifonul.

      Se verifica daca sifonul chiuvetei a fost perfect montat, sa nu existe scurgeri pe la garniturile racordului.

      Dati drumul la apa si verificati daca totul este in regula.

      Chiar daca ti se pare simplu, chiar si operatiunea de inlocuire a sifonului de chiuveta iti poate pune anumite probleme atunci cand se fixeaza garniturile in piulita de prindere sau in cazul celor legate de calitatea materialelor folosite. De aici pot sa apara fel de fel de complicatii, ajungandu-se pana la inundarea locuintei. Inundatiile apar de obicei ca urmare a montarii defectuoase sau defectiunilor ce pot aparea la tevile de scurgere, la sifonul chiuvetei sau la cel montat in pardoseala.

Produse recomandate