incalzirea case, izolarea locuintei,

Caut instalator

Sunt instalator

Cum sa incalzesti locuinta eficient

Incalzirea locuintei costa bani, stim cu totii acest lucru, dar urmand cateva sfaturi simple ne putem incalzi in timp ce minimalizam costurile si economisim energia. Unele dintre aceste sfaturi sunt legate de modul de utilizare a sistemului de incalzire, iar unele sunt alte lucruri pe care le puteţi face în jurul casei pentru a minimiza pierderile de căldură.

 Incalzirea comandata cu un termostat sau pe temperaturi joase?

Aceasta este o intrebare comuna, sa pastram aceeasi temperatura sau sa setam temperaturi diferite pe toata durata zilei. Este de fapt un mit ca e mai eficient sa incalzim casa toata ziua, deoarece prin definitie utilizam mai multa energie. Incalziti locuinta cand nu este nimeni acasa si probabil cand ajungeti, nu este suficient de cald ceea ce nu are nici un sens. Setati termostatul pe temperatura dorita atunci cand sunteti acasa de obicei dimineata si dupa-amiaza. Amintiti-va ca va dura ceva timp sa se raceasca radiatoarele, astfel incat setati temperatura  inainte de a pleca de acasa sau de a merge la culcare si inca va fi suficient de cald pana in acel moment. Daca aveti un termostata programabil veti face cu usurinta acest lucru in fiecare zi, daca nu tineti un program regulat.

 Utilizaţi valvele radiatoarelor pentru a varia temperatura per cameră

Temperatura poate fi controlată de termostatul de la centrala si de robinetii de pe calorifere. Pur şi simplu folosind termostatul de la centrala pentru a controla temperatura vă va oferi o căldură  în întreaga casă, dar este  mai eficient pentru a controla fiecare cameră individual. De exemplu, dacă aveţi camere sau zone pe care nu le folositi la fel de mult. De asemenea, dacă aveţi o cameră in care trebuie să fie mult mai cald, cum ar fi camera de zi sau o cameră care este ocupata de cineva care este în vârstă sau de un bolnav,  nu aveţi nevoie să încălziti toată casa uniform.

 Incalzind doar o camera

In cazul in care toata lumea foloseste o camera, cum ar fi camera de zi si aveti o sursa de caldura alternativa, pe gaz sau lemne, de exemplu, este mai eficient sa incalziti doar camera decat toata casa. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai în cazul în care sursa de căldură este un aparat eficient de energie în sine.

Tineti usile si perdelele trase

Energia irosita este pierdere de bani, astfel incat luati masuri pentru a preveni scurgerea de energie. Lucrurile simple cum ar fi pastrarea usilor de interior si perdelelor inchise poate face o diferenta. Cu cat perdelele sunt mai groase si mai grele cu ata mai bine. Pentru a crea cel mai bun sigiliu asigurati-va ca blindurile se potrivesc  bine la fereastra si perdelele sunt cele mai bune, daca ajung la podea si sunt cat mai aproape de fereastra pe cat posibil. Pastratile deschise in timpul zilei pentru a permite caldura de la lumina naturala  si aproape de asfintit le inchideti.

 Izolarea locuintei

Preveniti pierderea de caldura din casa printr-o izolare buna. O modaliatate de masurare cam cata energie pierde casa ta este atunci cand ninge sau este ger, acoperisul se dezgheata mai repede decat al vecinilor dumneavoastra. Daca se intampla asta poate fi un indicator al pierderei de caldura.

Produse recomandate