instalatii sanitare, teava, filtre,

Caut instalator

Sunt instalator

Cum verifici instalatiile sanitare

Daca vrei sa verifici instalatiile sanitare si starea lor de functionare, exista cateva teste pe care le poti face singur acasa inainte sa chemi un instalator .

 Primul test si cel mai important este cel de etanseitate la apa. Astfel, toate deschiderile vor fi inchise cu dopuri inainte de inceperea procedurii de proba si se va utiliza apa fara impuritati. Se evacueaza tot aerul din sistem si se incarca instalatia cu apa.

Apa va ramane in sistem cel putin timpul necesar, in functie de material, inainte de inceperea probei: in conducte din beton, apa va sta doua ore; in conducte de fonta va ramane o ora iar in conducte din plastic sau otel jumatate de ora. In acest moment, trebuie sa faci o inspectie pentru a vedea daca sistemul este etans la toate imbinarile.

       Un alt test este acela de etanseitate la mirosuri. Proba finala a sistemului se face prin intermediul testului cu fum. Acest test dovedeste faptul ca toate armaturile sunt etanse la gaze si la apa, iar garzile hidraulice ale sifoanelor sunt impenetrabile. In prima faza trebuie sa umpli toate sifoanele cu apa. Se produce un fum gros inofensiv,  care este pus in legatura cu capatul inferior al canalizarii. Cand fumul apare la partea superioara a conductei de ventilare, aceasta se va inchide.

       Apoi se creeaza si se mentine o presiune de 0,5 ATM. Pierderile se localizeaza acolo unde fumul sau mirosul scapa din sistem, sau se foloseste aplicarea unei solutii cu sapun pentru zonele suspecte. Testul este acceptat daca dupa 50 de minute de la umplerea conductelor, nu se sesizeaza fum sau miros nicaieri in cladire.

Produse recomandate