Statie de dedurizare, purificarea apei, apa dura

Caut instalator

Sunt instalator

De ce avem nevoie de statie de dedurizare

Cea mai comuna problema a apei din case sau gospodarii este duritatea acesteia. Peste tot in lume oamenii se confrunta cu duritatea apei. Nimeni nu vrea sa aiba apa dura. Si este de inteles pentru ca:

  • apa dura nu face spuma cu sapunul, deci nici macar un dus bun nu poti face;
  • apa dura nu-ti spala rufele cum ar trebui;
  • in apa dura nici alimentele nu fierb cum trebuie: ati incercat vreodata sa fierbeti fasole in apa dura?
  • apa dura lasa pete albe peste tot, ceea ce le exaspereaza pe doamne;
  • apa dura strica masina de spalat, centralele termice, boilerele si bateriile sanitare  prin simpla depunere a calcarului.

Cea mai eficienta solutie pentru „inmuierea” apei dure o reprezinta racordarea unui dedurizator la sursa dumneavoastra de apa. Acesta statie de dedurizare se monteaza pe conducta principala de alimentare cu apa, in felul acesta veti proteja toate echipamentele din casa ce intra in contact cu apa si sa aiba o viata mult mai lunga iar pe dumneavoastra sa va scape de eventualele probleme enumerate mai sus.

Daca apa pe care o folosesti este din sursa proprie sau de la retea si nu ai un echipament care sa te protejeze de duritatea apei, atunci, nu mai sta pe ganduri si afla in primul rand ce duritate are apa. Testul acesta il poti face trimitand o mostra de apa la un laborator specializat (contra cost) sau cumparand un test de duritate de la o firma specializata si iti masori singur duritatea apei.
Statiile de dedurizare functioneaza cu rasini si sare iar ca apa sa fie potabila dupa tratare se recomanda montarea unui filtru cu osmoza inversa, despre asta vom vorbi in alt articol.

 

Produse recomandate