Un prim avantaj ar fi acela că acestea nu necesită izolarea, prin urmarea munca depusă pentru instalarea acestora este mai mică. De asemenea, durata de viață a acestora este una mare, deoarece nu se oxidează și nu pierde repede căldura. Și fiindcă vorbeam despre munca mai mică de instalare datorită faptului că nu necesită izolarea, acest lucru este cu atât mai simplu cu cât instalarea acestora se realizează cu ajutorul unei truse speciale.
Polipropilena este mai ieftină decât cuprul, precum și mai eficientă. Instalațiile sanitare executate din cupru sunt cu 20% mai scumpe decât cele executate din polipropilenă. Acesta ar fi un motiv în plus de a apela la acest tip de țevi. La aceste costuri care sunt deja mai mari, se adaugă și alte cheltuieli suportate pentru materialele utilizate la sudură, pasta decapantă, aliajul de lipire și buteliile de gaz.
In plus, spre deosebire de cupru care trebuie obligatoriu izolat, in camerele in care se formeaza abur, pentru ca altfel oxideaza, acest fenomen nu apare in cazul polipropilenei.
Un alt avantaj al folosirii unor instalații sanitare din polipropilenă este acela că țevile sunt mai groase și rezistă mai bine la presiunea exercitată de o sapă din beton. De asemenea, acestea prezintă un dezavantaj estetic în comparație cu cele din cupru.