Una din marile provocări din mediul rural este lipsa apei curente. Întrucât în majoritatea zonelor rurale infrastructura este foarte slab dezvoltată, este foarte probabil ca și în localitatea ta să nu existe o legătură la instalația de apă și canalizare.
O simplă fântână nu este suficientă pentru a alimenta o gospodărie, iar dacă ai si o grădină, este imperios necesar să ai instalată o metodă de pompare a apei. În această situație, un hidrofor poate reprezenta cea mai bună soluție.
Un hidrofor va sustrage apa de la sursă, iar apoi o va transmite mai departe la utilități din casă sau la sistemele de irigare de afară. Întrucât în ultimii ani recolta agricolă depinde în mare măsură de o irigare puternică, din ce în ce mai des artificială, un hidrofor te poate ajuta să îți faci munca mai ușoară și mai eficientă.
Iar, pentru că o irigare artificială eficientă este destul de costisitoare, hidroforul pe care îl cumperi trebuie să fie ideal și fără defecte, pentru a nu cauza la rândul lui costuri suplimentare.
Un hidrofor este compus din motor, pompa, rezervor, presostat, unitatea electrica si cablul de alimentare.
Hidroforul este alimentat la rețeaua electrică ce activează motorul. Un motor puternic va pompa apa și o va împinge înspre găurile de evacuare, iar apoi înspre utilitare.
Pe piață există două tipuri de hidrofor care se diferențiază în funcție de modul în care poate fi amplasat, hidrofor de suprafata(max 10M adancime) si submersibil(mai adanc de 10M).