detector gaz, montaj detector gaz, montaj electrovana gaz, prisma serv

Caut instalator

Sunt instalator

Detector de gaz pentru locuinte

       Pentru orice locuinta achizitionarea unui detector de gaz reprezinta o masura de precautie, o metoda necesara pentru siguranta casei si a familei tale. Indiferent daca esti conectat la reteaua de gaze sau folosesti o butelie, este util sa stii ca un detector poate salva vieti, in situatiile de pericol.

Pe piata exista doua tipuri de detectoare de gaze: portabile si fixe.

       Detectoarele de gaze portabile sunt indicate persoanelor care au nevoie sa verifice eventualele scurgeri de gaze in mai multe locuri sau incaperi. Acest tip de dispozitive functioneaza cu ajutorul bateriilor sau cu acumulatori.  Modelul are avantajul ca poate fi transportat cu usurinta dintr-o camera intr-alta.

      Detectoarele fixe de gaze cu electrovalva se instaleaza pe perete, de regula in bucatarie, la 1-3 metri de sursa de gaz. Acest dispozitiv se conecteaza prin intermediul unui fir sau prin conexiune wireless la conducta generala de gaze din cladire sau din zona.

Se recomanda instalarea detectorului de gaz cu electrovalva la 30 de cm de tavanul camerei. Electrovalva montata este o metoda sigura, deoarece ea declanseaza oprirea furnizarii de gaz, in cazul detectarii unei scurgeri.

       Modelele conventionale de detectoare de gaze sesizeaza prezenta gazului metan in incapere si opreste alimentarea cu acest combustibil. Pentru o locuinta obisnuita sunt recomandate detectoarele care sunt specifice depistarii emanatiilor de gaz metan.

     O caracteristica importanta a detectorului de gaz este sensibilitatea senzorului, care poate avea valori cuprinse intre 5 si 20%. De aceea, este recomandat sa achizitionezi un detector cu senzor, care are o sensibilitate reglabila sau este deja setat la 5%.

Produse recomandate