tehnoclima, sfaturi montaj centrala, montaj filtru apa, montaj filtru cu autocuratare, instalator brasov,

Caut instalator

Sunt instalator

Filtre oblgatorii pentru montarea unei centrale termice

Pe teava cu alimentare  apa rece in centrala termica, se vor monta urmatoarele:

Filtru anticalcar, care poate fi magnetic, cu polifosfati, cu gel sau electronic. Depunerile de calcar sunt proportionale cu duritatea apei si cu regimul termic al circuitului sanitar al centralei. Incalzirea apei favorizeaza reactia chimica de formare a calcarului care prin precipitare creeaza depozite ce pot afecta in timp buna functionare sau performatele anumitor componente vitale ale centralei.

Filtru Y (cu sita) este un filtru mecanic ce retine particulele solide din apa avand rolul de a proteja centrala termica de eventualele impuritati ale apei ce intra in centrala termica. Acest filtru se va monta inaintea filtrului anticalcar. Daca gabaritul de montare permite, este de preferat montarea unui filtru de impuritati cu cartus din bumbac care va retine si impuritatile foarte fine.

  Pe instalatia de incalzire adica circuitul inchis al centralei termice se vor monta urmatoarele:

Filtru Y de impuritati avand rolul de a proteja centrala termica de impuritatile apei din circuitul de incalzire sau depunerile de rugina din calorifere; se recomanda schimbarea sau curatarea lui la intervale regulate.

Optional pentru circuitul de incalzire se poate monta pe retur un Filtru antimagnetita.

Pe teava de gaz a centralei termice se va monta regulatorul de gaz cu filtru de impuritati incorporat.

Produse recomandate