filtru apa, filtru carbune activ, tratarea apei, igienizarea apei

Caut instalator

Sunt instalator

Filtru cu carbune activ

     Carbunele activ a fost folosit cu succes de-a lungul timpului pentru purificarea apei, reprezentand una dintre cele mai vechi metode de filtrare a apei. In zilele noastre, acesta este folosit in industria tratarii apei, fie ca filtru independent, fie ca prefiltru in sisteme mai complexe, cum ar fi sistemele de filtrare a apei cu osmoza inversa. Filtrarea cu carbune nu este utilizata numai pentru filtrarea apei, ci si pentru purificarea aerului sau prelucrarea gazelor industriale.

     Sistemele de filtrare cu carbune activ functioneaza pe baza unui proces numit “adsorbtie”.  Pe masura ce apa trece prin blocul de carbon al filtrului de apa, contaminantii sunt prinsi in mod esential in interiorul structurii poroase a stratului de carbon. Carbunele activ poate indeparta din apa urmatorii poluanti: azbest, chisturi, plumb, pesticide, trihalometani (produs secundar al procesului de clorurare) si compusii organici volatili.

     Industria filtrarii apei cunoaste doua tipuri principale de filtre cu carbune activ: filtre cu carbune bloc si filtre cu carbune activ granular. Dintre acestea, filtrele cu carbune bloc sunt considerate mai eficiente, datorita raportului mai mare de contaminanti indepartati. Carbonul activ este uneori utilizat in combinatie cu argintul, fie ca mediu secundar, fie blocul este impregnat cu argint, ceea ce il face bacteriostatic, si, prin urmare, previne dezvoltarea bacteriilor.

     Exista mai multe avantaje ale alegerii unui astfel de filtru, indiferent daca sursa de alimentare cu apa o reprezinta reteaua municipala sau un foraj. Carbunele activat este o modalitate naturata de a va face apa sigura pentru consum, prin filtrarea substantelor chimice utilizate in procesul de igienizare a apei municipale sau a altor contaminanti ce pot ajunge in apa dumneavoastra. Acest mediu de filtrare este eficient, de asemenea, in indepartea turbiditatii, a gustului, mirosului si culorii apei.

Produse recomandate