aparat aer conditionat, montaj ac, intretinere ac

Caut instalator

Sunt instalator

Importanta curatarii aparatelor de aer conditionat

Daca iti doresti sa te bucuri de confortul pe care ti-l ofera aparatul de aer conditionat, trebuie sa acorzi o atentie sporita curatarii corecte a filtrelor sale. Ele aduna o multime de bacterii patogene, asa ca este esential pentru sanatatea ta sa le cureti in mod correct si regulat. 

Un aparat de aer conditionat bine intretinut, curatat periodic, va functiona excelent o perioada lunga de timp si va tine departe de casa ta alergenii. Daca alegi sa amani curatarea lui, mai devreme sau mai tarziu aparatul se va defecta si va necesita reparatii costisitoare.

Mai mult decat atat, in filtrele de la aparatele de aer conditionat se aduna o multime de bacterii si alergeni care pot produce numeroase probleme de sanatate, de la alergii si iritatii, pana la probleme respiratorii grave, mai ales in cazul copiilor mici. Asadar, curatarea acestor aparate atat de utile omului modern va ajuta si la prelungirea vietii lui, dar si la protejarea sanatatii tuturor celor din casa.

Un aparat de aer conditionat care functioneaza doar in lunile de vara si este folosit doar pentru racirea casei ar trebui curatat o data pe an. In cazul in care aparatul functioneaza pe tot parcursul anului, pentru racirea si incalzirea spatiului, este necesara o curatare de doua ori pe an, o data la 6 luni.

In cazul in care locuiesti intr-un mediu cu mult praf, intr-o zona in care se construieste mult sau intr-o zona rurala, curatarea ar trebui facuta o data la fiecare trei luni.

Si unitatea exterioara are nevoie de intretinere, insa pentru ea este indicat sa apelezi la personal specializat.

Un aparat de aer conditionat nu rezista o viata intreaga, insa atata vreme cat este bine intretinut poate sa functioneze perfect timp de 5, pana la 15 ani. Desigur, durata de viata depinde mult de calitatea aparatului, care de cele mai multe ori se reflecta in pret.

Produse recomandate