purificator apa, osmoza inversa, filtru apa, kazan

Caut instalator

Sunt instalator

Importanta folosirii unei osmoze inverse

Osmoza este un fenomen natural, constand in trecerea spontana a apei dintr-o solutie diluata intr-una mai concentrata, printr-o membrana semipermeabila. Forta exercitata de solutie asupra membranei din sistemul de osmoza reprezinta presiunea sa osmotica.

Osmoza inversa este procesul prin care fluxul osmotic este inversat. Inversarea este realizata aplicand o presiune, superioara presiunii osmotice, asupra unei solutii concentrate: in acest fel, numai apa va trece prin membrana (teoretic, in practica apa va contine totusi o cantitate minima de saruri dizolvate). Membrana semipermeabila este constituita din diferite straturi de fibre speciale, de diferite tipuri si configuratii (spirala, fibre cave, etc.).

Utilizarea sistemului de purificare a apei prin osmoza inversa castiga mare impuls pentru ca majoritatea regiunilor din tara au un nivel ridicat de TDS (total dissolved solids = solide totale dizolvate) in apa. Sistemul de osmoza inversa este recomandat pentru utilizare in astfel de zone. S-a dovedit prin cercetare ca este cel mai eficient in eliminarea contaminantilor din apa.

 Daca sunteti condusi de ideea ca apa dumneavoastra de la robinet este tratata in instalatia de tratare a apei municipale si, prin urmare, nu necesita mai multa purificare, va inselati. Desi este tratata cu clor, contaminantii raman si in momentul in care ajunge la robinetul dumneavoastra apa contine mai multi contaminanti si microorganisme. Daca nu curatati rezervorul principal cel putin o data pe saptamana, el devine un teren propice pentru bacterii, virusi, protozoare, etc. Va puteti imagina cu siguranta consecintele daca nu utilizati un purificator avansat de apa. Ei bine, daca utilizati un sistem de purificare a apei conventional este ca si cum nu ati purifica-o deloc. De ce sa asteptati ca bolile din apa sa va atace? Instalati-va un sistem avansat de purificare a apei si incepeti sa duceti o viata sanatoasa!

Produse recomandate