impamantare, instalatii electrice, prize de pamant

Caut instalator

Sunt instalator

Instalatii electrice de legare la pamant

     Partea principala a unei instalatii de legare la pamant o constituie priza de pamant. Aceasta este formata dintru-un ansamblu de elemente in contact cu pamantul (electrozi) prin care se realizeaza transmiterea curentilor de defect in pamant.

     Prin instalatie de impamantare, se inţelege ansamblul format din electrozi ingropaţi în pământ, legaţi între ei si conductoarele de legare la pământ, montate între electrozi şi între acestia şi instalaţiile electrice.

     În funcţie de componentele folosite pentru construcția electrozilor de legare la pamant, prizele de pământ, pot naturale și artificiale.

     Electrozii naturali de legare la pamant includ elemente metalice înglobate în fundații (armatura din fundatiile cladirilor) și alte părți metalice ce au un bun contact cu pământul.

      Impamantarea in primul rand asigura protectia oamenilor sau a altor fiinte vii impotriva atingerilor periculoase si in al doilea rand ajuta la protectia impotriva altor supratensiuni sau descarcari electrice atmosferice.

       Ca si element de securitate crucial in instalatiile electrice, instalatia de impamantarea si-a castigat in sfarsit importanta bine meritata in ultimii ani. Ea trebuie sa existe integrata in orice instalatie electrica aferenta oricarei cladiri sau obiectiv de exploatare. Este de retinut faptul ca impreuna cu restul protectiilor electrice asigura cerintele de securitate electrica si de sanatate in exploatare.

Produse recomandate