intrerupator electric, electrician, comutator, dedeman,

Caut instalator

Sunt instalator

Intrerupator cap scara

     La prima vedere, orice intrerupator cap scara arată exact la fel ca un intrerupator electric normal, exceptie fiind acele semne distinctive in forma de triunghi care mai apar la exterior pe anumite comutatoare de tipul acesta, insa adevarata diferenta se vede la interior, unde intrerupatorul cap scara are mai multe borne.

     Daca un intrerupator normal are de obicei doua borne pentru cele doua fire, comutatoarele cap scara au intotdeauna trei borne, cu o intrare si doua iesiri. Practic, in interior exista o fisa metalica ce uneste borna de intrare cu o borna de iesire iar la apasarea intrerupatorului fisa metalica se muta catre cealalta borna de iesire.

     Indiferent de pozitia intrerupatorului, intotdeauna va fi tensiune pe una dintre iesiri, iar atunci cand este conectat cu un alt intrerupator de acest gen, iar ambele butoane sunt pe aceeasi pozitie, se poate stinge sau aprinde lumina.

     Avantajele folosirii unui intrerupator cap scara sunt foarte simple: daca locuiti intr-o casa cu etaj si aprindeti lumina inainte sa urcati scarile, probabil nu ati dori sa coborati din nou la intrerupatorul de la baza pentru a stinge becul, nu?

    Un intrerupator cap scara va ajuta sa opriti sau sa porniti curentul din doua locuri diferite, aducand un plus de comfort in locuinta dumneavoastra. Dar aplicatiile acestui tip de intreruptoare nu se rezuma doar la scari.

    Daca aveti un hol mai lung in casa, sau o incapere mai mare, cu mai multe iesiri, probabil v-ati dori sa puteti opri curentul din mai multe parti. Un astfel de circuit este imperativ in acest caz, iar atunci cand este combinat cu intrerupatoare cap cruce aveti si mai multa versatilitate.

    Montajul intrerupatoarelor cap scara in doza de legatura nu este foarte diferit fata de intrerupatoarele standard, insa daca nu aveti o oarecare experienta cu instalatiile electrice, nu va sfatuim sa incercati sa montati astfel de intrerupatoare singuri.

Produse recomandate