aer conditionat, termostatului, consumul de energie, leroymerlin,

Caut instalator

Sunt instalator

La ce termperatura ar trebui setat aerul conditionat

          Echipamentul de aer conditionat instalat in camera dumneavoastra a fost ales astfel incat sa va ofere cele mai bune conditii posibile, pentru spatiul dumneavoastra, atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara.

          Corpul uman se poate adapta cu usurinta conditiilor din mediul exterior daca temperatura mentinuta in camera respecta anumite limite. Aceste limite trebuie sa fie de la 25˚C la 28˚C, pentru racire, si de la 20˚C la 23˚C, pentru incalzire.

           In cazuri speciale, atunci cand avem copii sau nou-nascuti in incapere, pe timp de vara, temperatura interioara trebuie pastrata la limita superioara de 28˚C. Atunci cand setam temperaturi inafara acestor limite, cream conditii neplacute pentru spatiul personal.

            Perceptia frigului sau al caldurii este mai intensa atata timp cat conditiile de la interior sunt foarte diferite de cele din mediul exterior. Diferenta de temperatura dintre spatiul interior si mediul exterior ar trebui sa fie in limita de 10˚- 15˚C.

         Reglează întotdeauna temperatura la cea mai înaltă valoare care păstrează atmosfera din cameră în cele mai confortabile limite. Chiar și o mică modificare a temperaturii poate reduce  semnificativ factura la energia electrică.

         Poți economisi până la 20% din facturile de energie electrică dacă vei seta temperatura aer condiționat la 25 ° C. Setarea termostatului la temperaturi foarte scăzute nu numai că va spori consumul de energie, ci va duce și la supra-răcirea camerei. Supra-răcirea poate conduce, de asemenea, la disconfort și boli cauzate de variațiile bruște ale temperaturilor corpului, cum ar fi strănutul, tusea și răceala.

Produse recomandate