panouri solare, apa menajera, tuburi vidate, boiler,

Caut instalator

Sunt instalator

Panouri solare termice

     Panourile solare termice sunt folosite pentru a încălzi apa menajeră. Deseori sunt folosite pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine. Diferența în valoarea cifrei de pe factură se va vedea imediat. Asta pentru că pe timp de vară, eficiența sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce înseamnă că nu va trebuie să folosești boilerul sau centrala pentru a încălzi apa.

     Pe timp de iarnă panourile solare vor fi capabile să acopere între 60% și 80% din necesarul de energie pentru a încălzi apa, ceea ce va însemna din nou valori mai scăzute în facturi.

     Panourile solare termice sunt și acestea disponibile în două variante. Cea mai cunoscută și probabil și cea mai ușor de găsit, este varianta panourilor solare termice cu tuburi vidate. Modul de construcție al acestor panouri, permite captarea foarte eficientă a razelor solare.

     Acestea sunt formate din segmente tubulare din sticlă borosilicată, ceea ce permite căderea perpendiculară a razelor solare, din direcții variate. Unul din motivele pentru care clienții optează pentru panouri solare tubulare este faptul să sunt relativ ușor de întreținut.

     Panourile solare plane sunt și ele o variantă rentabilă, cu toate ca au un randament mai scăzut decât cele tubulare. Motivul pentru care sunt alese însă este capacitatea mare de captarea a razelor solare. Construcția lor este una care favorizează acest proces.

     Pe un cadru de aluminiu sunt plasate plăci de cupru, care sunt mai apoi acoperite cu sticlă. Datorită acestui mod de construcție, aceste panouri solare sunt potrivite pentru orice zonă geografică, și nu depind foarte mult de condițiile climatice.

Produse recomandate