presostat mecanic, presostat electric,

Caut instalator

Sunt instalator

Presostat mecanic sau electronic

      Un presostat de hidrofor este un echipament cu componente mecanice si electrice care are rolul de a comanda pornirea si oprirea pompei sau hidroforului in functie de presiunea din instalatie.

      Presostatul se monteaza dupa pompa, racordat la instalatia de alimentare cu apa, si alimentarea electrica a pompei se face prin el.

      Atunci cand deschizi un robinet, presiunea din circuit o sa scada, iar  cand inchizi robinetul, presiunea va creste si  presostatul va detecta acest lucru pornind sau oprind hidroforul sau pompa submersibila.

      Un presostat electronic face acelasi lucru ca un presostat mecanic, dar poate avea si functii suplimentare.De exemplu, poate sa opreasca pompa daca sesizeaza lipsa apa. Au in general durata de viata mai mare decat un presostat de hidrofor obisnuit. Unele modele pot functiona fara sa fie necesar un vas de expansiune suplimentar.

       Intr-un sistem format din pompa si presostat, este necesar sa folosesti un vas de expansiune de hidrofor.  Cu cat vasul de expansiune este mai mare, cu atat pompa va porni mai rar, si durata ei de viata va fi mai mare.

      Datorita unui presostat mecanic sau a unui presostat electronic, hidroforul va merge doar cand este nevoie.

Produse recomandate